Loading...
Menu

Ένα μάθημα ζωής από την «Απέναντι όχθη»

 

Ένα μάθημα ζωής από την «Απέναντι όχθη»

Μία συγκλονιστική εμπειρία και μία υπόθεση που μονοπώλησε για πολύ καιρό το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μοιράστηκε ο  Φίλιππος Φραγκούλης με τους μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο απόφοιτος του Ανατόλια και συγγραφέας του βιβλίου «Απέναντι όχθη» μίλησε στα παιδιά για τα γεγονότα που ο ίδιος βίωσε και αποφάσισε να αφηγηθεί στις σελίδες του βιβλίου.   

Τον Μάιο του 2007 μία παρέα νέων ανθρώπων ξεκίνησε για πεζοπορία στις όχθες του Λούσιου ποταμού, στην Πελοπόννησο. Μέσα σε λίγες ώρες, όμως, η εκδρομή είχε μετατραπεί σε μία άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης. Το ποτάμι υπερχείλισε και οι δεκαοκτώ εκδρομείς παρασύρθηκαν από τα χειμαρρώδη νερά του Λούσιου. Οι οκτώ από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Η υπόθεση άφησε ανεξίτηλα σημάδια στους συγγενείς των νεκρών, αλλά και σε εκείνους που επιβίωσαν, όπως ο Φίλιππος Φραγκούλης. Ο ίδιος αποφάσισε να αφηγηθεί στην «Απέναντι όχθη» τα γεγονότα του τριημέρου τιμώντας τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν εκεί. «Αυτή η ιστορία μέσα από την τραγικότητά της, έχει ένα μήνυμα ελπίδας: ότι η ζωή είναι πολύτιμη και δεν μας χαρίζεται. Να ζείτε τις στιγμές και να αναλογίζεστε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τους άλλους και όχι οι άλλοι για εσάς» είπε, απευθυνόμενος στους μαθητές, που καθηλώθηκαν από τη συγκλονιστική του αφήγηση.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead